Main Menu

Shkencëtarët zbulojnë një këngë që redukton ankthin në 65%

Menaxhimi i stresit, balancimi i shqetësimeve të ndryshme dhe gjërave në mendje është një aftësi që duhet të zhvillohet gjatë gjithë jetës.
Shkencëtarët nxorën disa studime para disa vitesh që ishin interesante për njerëzit, sepse disa studiues në Mbretërinë e Bashkuar krijuan një listë muzikësh “të mbështetur shkencërisht”, të cilat supozonin të reduktonin ankthin në 65 përqind.

Studimi i tyre u krye me disa pjesëmarrës, të cilët ishin të ngarkuar me zgjidhjen e “puzzle” sfiduese sa më shpejtë të jetë e mundur, ndërsa ata ishin të lidhur me disa sensorë.

Një sasi e vogël e stresit që lidhet me ndonjë detyrë themelore dhe stresi ishte ajo që ata kishin nevojë për të studiuar.

Pjesëmarrësit dëgjuan këngë të ndryshme gjatë zgjidhjes së lojës “puzzle”, derisa neuroshkencëtarët matën markuesit fiziologjik të stresit dhe aktivitetit të trurit.

Dr. David Lewis-Hodgson, studiuesi i Mindlab International, i cili kreu studimin, vuri në dukje se kënga numër një në studio e tyre krijoi një gjendje të relaksimit më të madh se çdo këngë tjetër që ata kishin testuar ndonjëherë.

Kjo këngë u titullua “Painless”, e realizuar nga Marconi Union. Ju mund ta dëgjoni atë më poshtë.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share