Main Menu

Personat që zgjohet herët janë më të lumtur

Përderisa shumë prej nesh nuk preferojmë të zgjohemi herët në mëngjes, studime të reja kanë treguar se personat e hershëm mund të jenë më të lumtur dhe më të shëndetshëm krahasuar me ata që flenë më gjatë.

Sipas studimit të publikuar në revistën “Psychiatric Research” personat që flenë me herët dhe zgjohen në orën 06:00 të mëngjesit apo me herët, kane 25% me pak gjase të preken nga depresioni krahasuar me ata që rrinë zgjuar natën.

Sipas psikologes Bailey Bosch kjo ndodhe për shkak të orës biologjike. Sipas saj trupi i njeriut pëlqen këtë rutine ngase është ritëm me primitive dhe natyral.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share