Main Menu

Turqia kërcënim Greqisë: 6 milje det, pastaj fusim avionët dhe anijet

Për dekada me radhë vijon përplasja mes Greqisë dhe Turqisë mbi sovranitetin e ujërave territoriale në ishujt e shumtë që ndajnë dy shtetet.

Turqia ka theksuar vazhdimisht se njeh 6 milje sovranitet territoroial të Greqisë nga ishulli më i afërt, ndërsa grekët pretendojnë për 12 milje duke e shtyrë edhe më tej kufirin detar dhe ajror mes tyre.

Në një reagim të ministrisë së Jashtme të Turqisë duke iu përgjigjur deklaratave të ministrit të Mbrojtjes grek, Panos Kameno, thuhet se shteti turk i njeh vetëm 6 milje Greqisë dhe pjesa tjetër janë ujëra ndërkombëtare ku mund të lundrojnë anijet turke dhe në qiell mund të fluturojnë avionët e këtij shteti pa patur nevojë për të marrë leje.

Turqia vijon të aplikojë këtë standard duke futur avionët e saj brenda territorit të deklaruar nga Greqia, gjë që këta të fundit e konsiderojë shkelje të hapësirës territoriale. /albeu.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share