Main Menu

Lumi më i bukur në botë

Lumi më i bukur në botë është Kanjo Kristales, ose ylberi që rrjedhën, e cila është ideale për ikje gjatë vjeshtës në natyrë.

Duke iu falënderuar bimëve të ujit të cilat quhen macarenia clavigerarooms, ato i japin ujit një pamje të bukur, ndërsa në prapavi zbukuron Sierra de la Macarena.

Çfarë i jep ngjyrë? Midis korrikut dhe nëntorit, myshqet, flora dhe kristalet ujore, si dhe bimët e kuqe, e mbajnë shkëmbin fort nëpër shtratin e lumit, duke formuar një sërë hije nën sipërfaqen e ujit.

Hije të kuqe, të kaltërta,të gjelbërta, të zezë dhe të verdhë e bëjnë lumin të duket si një ylber i lëngshëm dhe vendasit thonë se ngjyrat janë të dukshme pas stuhisë.

Përtej topografisë së lumit janë sedimentet e pasura 1.2 miliard vjet të vjetra. Kur të gjithë këta faktorë përzihen me jetën e bimëve të lumit, zhvillohet një spektër i vërtetë ngjyrash. Në pjesën tjetër të vitit, lumi, i cili ndodhet në Kolumbi, është ngjyrë hiri.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share