Main Menu

Sa orë gjumë ju duhen sipas moshës

Të gjithëve u pëlqen gjumi, kurse shpesh herë nuk keni kohën e duhur që t’i arrini të gjitha dhe të flini mjaftueshëm. Fjetja është e rëndësishme për shëndetin në përgjithësi, është e rëndësishme për trupin dhe mendjen. Më poshtë ju sjellim kohëzgjatjen e rekomanduar të gjumit varësisht nga mosha:

I porsalinduri (0 deri në 3 muaj): 14 deri në 17 orë

Bebet (4 deri në 11 muaj): 12 deri në 15 orë.

Fëmijët (1 deri 2 vjeç): 11 deri në 14 orë

Parashkollorët (3 deri në 5 vjeç): 10 deri në 13 orë.

Mosha e shkollës (6 deri 13 vjeç): 9 deri në 11 orë

Adoleshentët (14 deri në 17 vjeç): 8 deri në 10 orë.

Të rinjtë (18 deri në 25 vjeç): 8 deri në 9 orë.

Të rriturit (26 deri 64 vjeç): 7 deri në 8 ore.

Të moshuarit (mbi 65 vjeç): 6 deri në 7 orë.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share