Main Menu

Në 2020-ën, Tokës i shtohet një tjetër Hënë

E teksa bota mbarë respekton në 20 Tetor Natën e Hënës, Kina mendon përtej saj. Në fakt mesa duket për vendin aziatik nuk mjafton më sateliti ynë për të ndriçuar mbrëmjet, kështu që kanë menduar të krijojnë një hënë artificiale, të fuqishme dhe brilante që të turpërojë dritën e lëshuar nga dritat e qyteteve.

Ideja fantastiko-shkencore duket se do të bëhet realitet në vitin 2020. Sipas kreut të Institutit Kërkimor mbi shkencën e Teknologjinë në Chengdu, Wu Chunfeng, po punohet për këtë projekt dhe sateliti gjigand i ndërtuar nga njeriu do të jetë gati së shpejti të pozicionohet në orbitë.

Hëna artificiale do të jetë në gjendje të ndriçojë një zonë me diametër rreth 10 km dhe do të ketë një fuqi reflektimi 8-10 më të madhe së modeli i saj natyral.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share