Main Menu

Shenjat që tregojnë për goditjen në tru

Simptomat e sulmit në tru duhet të zbulohen në kohë. Sulmi në tru kërkon ndihëm të shpejtë mjekësore. Kur kjo ndodh, vjen deri te ndërprerja e furnizimit të trurit me gjak.

Cilat janë simptomat?

Të folurit e ngadalshëm dhe e pa kuptuar , vështirësi në ngritjen e duarve, mban fytyrën vetëm në njërën anë.

Një nga shenjat që ne nuk duhet të injorojmë është lemza që mund të jetë shumë e dhimbshme dhe e shoqëruar me dhimbje gjoksi. Nëse lemza zgjat më shumë se dy ditë, shkoni te mjeku, transmeton kp.

Si të parandaloni një sulm në tru?

Bëni një mënyrë jetese të shëndetshme. Konsumoni ushqime të shëndetshme, angazhohuni në aktivitete fizike dhe shmangni stresin.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share