Main Menu

Pasi t’a lexoni këtë lajm, më nuk do të flini shumë gjatë

Jemi mësuar të dëgjojmë, se gjumi është shëruesi më i mirë. Por, studimi i ri zbulon se gjumi i tepër, është shumë i rrezikshëm për shëndetin.

Fjetja për më shumë se nëntë orë – e kombinuar me mungesën e lëvizshmërisë dhe qëndrimin gjatë ulur – është njëjtë i rrezikshëm, si pirja e alkoolit apo tymosja e duhanit.

Njerëzit që flenë shumë dhe kanë jetë të qetë sa i përket lëvizshmërisë, kanë katër herë më shumë shanse të vdesin të rinj.

Hulumtuesit në Universitetin e Sidneit, kanë shikuar të dhënat e atyre që flenë shumë dhe qëndrojnë shumë ulur, transmeton Telegrafi.

Të gjeturat tregojnë se ata që kanë bërë gjumë të gjatë, të kombinuar me qëndrimin e gjatë ulur, kanë pasur jetë të shkurtër.

Studiuesit kërkojnë që kohëzgjatja e gjumit të merret seriozisht, njëjtë sikur edhe kujdestare që bëhen për alkool, duhan apo ushqim.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share