Main Menu

Pritet takim i Trump me liderët e NATO-s, Tusk i BE-së ka paralajmërim për të

Presidenti amerikan Donald Trump do të takohet me liderët e NATO-s për bisedimet potencialisht të rrëmujshme në një samit në Bruksel së shpejti.

Përpara vizitës së tij, zoti Trump goditi BE-në në tregti dhe në aleatët e tij të NATO-s për mos shpenzimin e mjaftueshëm të mbrojtjes, njofton Klan Kosova.

Ai u prit me një qortim të ashpër nga Presidenti i Këshillit Europian Donald Tusk, i cili akuzoi presidentin për kritikimin e Europës “pothuajse çdo ditë”.

“E dashur Amerikë, vlerësoj aleatët tuaj, pasi të gjithë ju nuk keni aq shumë.”

Tusk shtoi se BE shpenzon më shumë se Rusia për mbrojtjen, dhe po aq sa Kina.

Ai tha se SHBA nuk kishin dhe nuk do të kishin një aleat më të mirë se BE, duke kujtuar presidentin se trupat evropiane kishin luftuar dhe kishin vdekur edhe në Afganistan pas sulmeve të 11 Shtatorit 2001 në SHBA, njofton Klan Kosova.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share