Main Menu

SHBA: Mijëra persona protestuan në mbështetje të imigrantëve

Në sheshin që gjendet përball Shtëpisë së Bardhë, protestuesit brohoritën “Turp, Turp”. Disa mbanin në duar pankarta ku shkruhej “Ku janë fëmijët” dhe “Ne jemi Amerika”.

Administrata Trump ka zbatuar politikën “zero tolerancë”, që bën thirrje për ndalimin e migrantëve të cilët hyjnë ilegalisht në Shtetet e Bashkuara.

Por, kjo politikë ka rezultuar në ndarjen e prindërve nga fëmijët e tyre. Trump më vonë ka tërhequr politikën e ndarjes, teksa Kongresi po tenton që të kalojë reformën për migrantët.

Ndalimi i hyrjeve ilegale në SHBA ishte temë qendrore e fushatës presidenciale të Trumpit.

Presidenti Trump ka mbrojtur politikat e tij, duke thënë se ai po tenton që të zbatojë ligjet amerikane, duke tërhequr paralele mes krimeve të dhunshme dhe migrimit.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share