Main Menu

Hahn: Ivanov të merr përgjegjësinë për procesin e marrëveshjes me Greqinë

Eurokomisioneri për zgjerim dhe fqinjësi të mirë Johanes Hahn në një intervistë të fundit ka bërë thirrje tek presidenti Gjorgje Ivanov që të merr përgjegjësinë e tij për procesin e marrëveshjes me Grëqinë.

“Nuk është e hijshme për një president të vendit që të refuzojë të bisedojë me kryeministrin, ministrin e jashtëm dhe të merr informacione nga dora e parë, mendoj se kryeministri dhe ministri i jashtëm e kanë respektuar rrugën kushtetuese dhe mund t’i bëj thirrje urgjente presidentit që të merr
përgjegjësinë e tij.

Kjo nuk është pyetje se a pranoj apo jo, por në demokraci mund të pres që të dëgjoj njerëz mes vete të diskutojnë e nuk duhet të harrohet se presidenti i vendit duhet të jetë në një mënyrë edhe shembull për shumë njerëz në vend, ai është zgjedhur direkt nga populli dhe duhet të
jetë i vetëdijshëm për funksionin që ushtron”, ka thënë kështu Hahn.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share