Main Menu

Falimenton Milan dhe shokon tifozët ! Ja kush ka dhënë dorëheqje

Siç raportohet nga Gazzettat sot, operacioni i Milanit në Kinë, Milan China, nuk i ka përmbushur pritjet e vendosura nga menaxheri i Rossonerëve dhe ka falimentuar.

Rossonerët njoftuan projektin vitin e kaluar, duke emëruar Marcus Kam si CEO i Milanit në Kinë. Ja deklarata e lëshuar nga klubi në atë kohë:

“Klubi u shty përpara me strategjinë globale të zhvillimit të biznesit, veçanërisht në Kinë, ku synon të krijojë partneritete lokale që do të rezultojnë në situata të favorshme. Nisja e degës së Kinës në Klub do të nxisë vetëdijen e biznesit dhe markave në Kinë dhe në tregjet e tjera jashtë shtetit.

“Dega kineze është e angazhuar për ndërtimin e urave midis ekipit të AC Milan dhe komunitetit kinez përmes ekipit, produkteve dhe shkëmbimeve kulturore.”

Megjithatë, siç u zbulua nga La Gazzetta Dello Sport, të ardhurat që AC Milan llogariten në marrëveshjen e tyre vullnetare të paraqitura në UEFA, nuk janë  arritur.

Në fakt, Rossonerët janë detyruar të rishikojnë të ardhurat e parashikuara, duke dështuar në arritjen e objektivit të tyre.

Për më tepër, Marcus Kam, i cili u emërua CEO, ka lënë misteriozisht punën e tij në Milan, të paktën sipas profilit të tij LinkedIn. Atje ai thotë se ai ka punuar vetëm për klubin për katër muaj, duke filluar në shtator.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share