Main Menu

Këto janë ushqimet, të cilat s’lihen në blender

Ushqimet që s’duhet t’i vendosni në blender. Blenderi është një aleat i shkëlqyer në përgatitjen e ushqimeve dhe shujtave.

Megjithatë, mos përdorni këto ushqime për përgatitjen e tyre në blender, pasi disa prej tyre do të ndryshojnë strukturën dhe dobinë e shëndetit tuaj, dhe mund ta shkatërrojnë edhe aparatin tuaj.

Perimet e gjelbra

Miksimi dhe përzierja ka shumë përfitime për shëndetin tuaj, dhe zarzavatet e pasura me inde duhet shmangur të përgatiten në këtë mënyrë.

“Fuqia e motorit do të shkatërrojë komponentët ushqyese të spinaqit dhe disa prej këtyre ushqimeve kjo nuk iu përshtatet dhe janë pastaj të vështira për tretje”, tha kuzhinieri Andre Sickinger për “Readers Digest”, transmeton ksp.

Brokoli

Një tjetër ushqim shumë i shëndetshëm me fibra mund të shkatërrohet nga përzierja.

Arrat

Arrat, kokrrat e kafesë, frutat shumë të ngrira nuk janë ide e mirë për t’i vënë në një blender. Ju do të merrni një pastë, një masë të ngathët që nuk është ushqimi më i mirë.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share