Main Menu

Realizohet takimi Zaev-Cipras, pritet përafrimi i qëndrimeve për emrin

Kryeministri i Maqedonisë Zoran Zaev dhe kryeministri i Greqisë, Aleksis Cipras kanë mbajtur takimin e tyre të dytë bilateral, në samitin i cili po mbahet në Sofje. Dy kryeministrat diskutuan për vërtetimin e marrëveshjeve të deritanishme, mbështetjen për vazhdimin e procesit si dhe tentativë për afrimin e pozitave lidhur me çështjet më delikate, ku bien edhe ndryshimet kushtetuese. Takimi pritet të sjell përafrim të qëndrimeve apo marrëveshje për kontestin e emrit. Ky është takimi i dytë tet-a-tet mes Zaevit dhe Cipas, pas bisedimeve që u bënë në Davos. Ky takim është paralamëruar ditëve të kaluara si kyçe në procesin për zgjidhjen e kontestit.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share