Main Menu

Ushqimi që ndihmon në largimin e stresit

Nëse ndiheni të stresuar, mund të gjeni ushqime për t’ju bërë të ndiheni më mirë.
Arrat janë një nga ushqimet më të preferuara për ta menaxhuar dhe luftuar stresin në një kohë të ngarkuar qoftë në punë, apo në jetën sentimentale.Si funksionojnë arrat në lidhje me stresin?

Arrat përmbajnë një formë bimore të acidit yndyror Omega-3 që trupi e konverton në acidin docosahexaenoic (DHA) për të ulur norepinefrinën, një hormon që mund t’ju bëjë të ndiheni të shqetësuar dhe nervoz. Çokollata e errët, spinaqi, dhe pjepri, janë disa nga ushqimet e tjera tejet të rekomanduara për ta luftuar stresin, apo për ta mbajtur atë larg.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share