Main Menu

Mungesa e proteinave shkakton pesë probleme serioze

Proteinat janë esenciale për rritjen dhe rikuperimin e organizmit. Në Britani të Madhe rekomandohet të merren 0.75 gramë proteina për kilogramë në ditë, ose 56 gramë për meshkujt mesatarë dhe 45 gramë për femrat mesatare.

Proteina mund të jetë burim nga produkte të kafshëve, sikurse janë mishi, vezët e peshqve, por edhe nga burimet bimore. Mungesa e proteinave rrjedh kur ju nuk merrni mjaftueshëm në dietë, duke shkaktuar simptoma që nisin të duken në trupin tuaj. Simptomat shokuese si mungesë e proteinave janë:

-Humbja e flokëve

-Sëmundja e mëlçisë

-Humbja e masës muskulore

-Infeksione të shumta

-Apetit më të madh

Sasia e proteinave në trup matet përmes analizave në laborator. Nëse rezultatet e proteinave dalin abnormale, testimet duhet të identifikojnë se cilat proteina janë të larta dhe cilat janë tepër të ulëta. Kjo mund të ndihmojë për një diagnozë të saktë.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share