Main Menu

Tortë tri shtresa

Përbërësit
4 vezë
4 luge sheqer
1 luge miell
7 luge arra te bluara
1 filgjan kafe te zeze e zier
KREMI:
150 gr biskota te bluara
250 gr arra te bluara
200 ml Coca-cola
250 gr margarin
200 gr sheqer pluhur
100 gr çokollatë e shkrire
250 ml ajkë e embel (hoplla per embelsira)

Hapat
1
Perzijme te bardhat e vezes derisa te behet shkume e forte,shtojme sheqerin,mixojme dhe shtojme te verdhat e vezes nje nga nje duke perzier.

2
Me pas shtojme arrat e bluara,miellin dhe perzijme me luge.

3
Kallepin 22cm te lyer dhe permillur ose mbuluar me leter per pjekje e qesim masen dhe pjekim ne 180 grade per 20-25 minuta.

4
Pandispanjen e pjekur dhe te ftohur e pevleojme me kafene zier dhe te kulluar te nxehte

5
Biskotat e bluara e perziejm me cocacolen

6
Ne nje ene tjeter perzijme margarinen e mbajtur ne temp ambienti me sheqerin pluhur derisa te behet mase kremoze,dhe shtojme tek biskotat e njomura ne cocacola dhe perziejme mire.

7
Kremin me biskotat dhe margarinen e ndajm ne dy pjese dhe ne njeren shojme cokollaten e shkrire

8
Kremin me cokollaten e shkrire e qesim mbi pandispanjen tashme te pjekur dhe te ftohur

9
Pastaj qesim kremin e verdhe dhe rrafshojme mire

10
Perfundojme me kremin nga ajka e embel e tundur ne shkume dhe dokorojme me zhele etj

Share





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share