Main Menu

Gullash me mish viçi e makarona

Përbërësit
700 gr mish viçi
100 gr përshutë
1 kokë qepë
200 gr kërpudha
5 tranguj mesatar
1 gjethe dafine
2 lugë pure domatesh
1 lugë miell
1 decilitër ajkë
400 gr makarona

Hapat
1
Mishi i viçit, përshuta, trangujt priten në shkopinj ndërsa qepa dhe kërpudhat priten në katrorka.

2
Makaronat zihen në ujë me kripë e pastaj kullohen, në pak vaj e fërgojma qepën dhe përshutën dhe pastaj shtohen mishi dhe kërpudhat dhe fërgohen derisa mishit të ndërrojë ngjyrë.

3
Pureja e domateve përzihet me pak ujë dhe derdhet përmbi mish, shtohet gjethja e dafinës dhe erëza sipas shijës. Fërgohet duke shtuar ujë kohë pas kohe, derisa të zbuten të gjithë përbërësit.

4
Nga fundi hedhet pak miell me qëllim që të fitohet dendësia e dëshiruar.

5
Në ushqimin e gatshëm përzihet ajka dhe ushqimi shërbehet me makarona të zier.

Share


« (Previous News)
(Next News) »Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share