Main Menu

Vërtetohet shkencërisht: Kjo është pija që ul tensionin e gjakut

Kefiri mund të ketë një efekt pozitiv në uljen e presionit të gjakut, tregojnë rezultatet e një studimi të ri.

Ai është një qumësht i dendur probiotik që është i shkëlqyeshëm për traktin e tretjes dhe mbajtjen e baktereve pozitive.

Studimet e mëparshme kanë treguar se mosbalancimi i baktereve në sistemin digjestiv mund të shkaktojë presion të lartë në disa njerëz.

Nga ana tjetër, është provuar se probiotikët zvogëlojnë presionin e gjakut, por deri tani nuk është njohur deri tani.

Ekipi hulumtues i Universitetit Obrun në Alabama, në bashkëpunim me Universitetin e Wisconsin Vila Vela nga Brazili, ishte një eksperiment në të cilin tre grupe njerëzish morën pjesë në studim për të gjetur saktësisht se ku kefiri saktë mund të ulë presionin e gjakut.

Një grup kishte hipertension dhe kishte pirë kefir Grupi tjetër kishte hipertension dhe nuk kishte pirë kefir Grupi i tretë kishte presion normal të gjakut dhe nuk kishte pirë kefir

Pas nëntë javëve të pirjes së kufirit, doli që grupi i parë kishte nivele më të ulëta të endotoksinës, presionin e ulët të gjakut dhe përmirësimin e punës së zorrëve në krahasim me grupet që nuk kishin pirë kefir.

Përveç kësaj, konsumimi i rregullt i kefirit ka rivendosur ekuilibrin natyror të katër kremeve dhe enzimeve të ndryshme në tru të nevojshme për funksionimin normal të sistemit nervor, duke treguar se sistemet nervore dhe të tretjes punojnë së bashku për të reduktuar hipertensionin.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share