Main Menu

Arsyeja e vërtetë pse kafeja shërbehet me një gotë ujë

Kamerieri gjithmonë porosisë suaj i bashkëngjit edhe një gotë me ujë. Por, a e dini pse ndodh kjo? Në fakt, përgjigja për këtë është shkencore.
Kafeina është diuretik, që do të thotë se e rrit shpeshtësinë e urinimit dhe me këtë gjë trupi humb lëngje me një ritëm të shpejtë. Prandaj njerëzit zakonisht konsumojnë ujë bashkë me kafe për të kompensuar sasinë e ujit që humbet përmes urinimit. Duke mos konsumuar ujë gjatë kohës kur pini kafe, ju rrisni rrezikun për t’u dehidratuar. Tani që e mësuat, kurrë mos e lini pa pirë gotën e ujit!
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share