LSDM: VMRO-DPMNE dhe Mickoski po tentojnë t`i bllokojnë reformat dhe Kuvendin

Partia më e madhe në Maqedoni, LSDM përmes një komunikate me shkrim kanë theksuar se gjithë kjo që po bën Hristijan Mickoski dhe VMRO-DPMNE në Kuvend, nuk kanë lidhje me Ligjin për përdorimin e gjuhëve të cilën më herët e kishin pranuar, transmeton Zhurnal.

Sipas tyre bëhet fjalë vetëm për tentim për bllokim të Kuvendit, bllokim të proceseve reformuese dhe tentim për të bllokuar perspektivën europiane të shtetit.

“Duke vazhduar me politikat e dëmshme të Nikolla Gruevskit, pikërisht Hristijan Mickoski promovon ndarje dhe bllokada me çka po vazhdon të punon kundër interesave të qytetarëve dhe kundër konceptit një shoqëri për të gjithë. Fakti që VMRO-DPMNE më herët e kishte pranuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve, si dhe fakti që 33 mijë amandamentet nga 35 mijë të dorëzuar, kanë të bëjnë me normat kundërvajtëse, vërteton se amandamentet nuk kanë lidhje me ligjin, por që shërbjenë për bllokimin e Kuvendit. Kjo është edhe një episod e re e VMRO-DPMNE-së dhe Hristijan Mickoskit nga patriotizmi i rrejshëm. VMRO-DPMNE dhe Hristijan Mickoski njejtë si Nikolla Gruevski, nuk kujdesen për nevojat e qytetarëve”, thuhet në komunkatën e LSDM-së.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share