Main Menu

Ky është qyteti që nuk po lejon përdorimin e rrjeteve sociale

Qeveria e qytetit të Sri Lanka në Azinë Jugore ka vendosur mbylljen e rrjeteve sociale si Facebook, WhatsApp, Instagram dhe Viber në një përpjekje për të shuar grindjet etnike në vend.

Autoritetet e Sri Lanka kanë njoftuar se njerëzit po përdornin mediat sociale për të nxitur dhunën ndaj pakicës myslimane.

Në këtë qytet, dhuna ka filluar që në luftën civile dhe vazhdon të jetë prezente dhe në ditët e sotme.

Për të shmangur ndonjë incident të madh mes njerëzve, qeveria vendosi pezullimin e këtyre, i cili do jetë i përkohshëm.

Ndërkohë rrjetet sociale, vecanërisht Facebook po përpiqen që të shuajnë urrejtjen dhe censurën nëpërmjet platformave të tyre.

Share


« (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share