Main Menu

15 fakte rreth jetës luksoze në Dubai që dolën të jenë të rreme

Ka miliona sheikh, grumbuj ari dhe diamanti, jahte elegante dhe leoparde në vend të maceve, si dhe puset e naftës në çdo oborr dhe qindra haremë në një rreze prej një kilometri.

Ne kemi grumbulluar 15 nga imazhet më të përhapura të Emirateve të Bashkuara Arabe.

15. Dubai është kryeqyteti i miliarderëve.

Ka rreth 5.000 miliarderë amerikanë në botë, dhe vetëm rreth 20 prej tyre jetojnë në Dubai (si dhe shumë “milionerë” të turpshëm). Në fakt, kryeqyteti botëror i miliarderëve është Pekini dhe vendi i dytë është i pushtuar nga Nju Jorku.

14. Nuk ka varfëri në Dubai.

Duke marrë parasysh migrantët, mund të themi se në të vërtetë ka shumë njerëz të varfër këtu. Paga e një punonjësi është  $ 200 – $ 350 . Paketa më e lirë për lidhje me celular kushton rreth 30 dollarë. Jeta është shumë e shtrenjtë këtu dhe shumë njerëz jetojnë në dhoma të vogla së bashku me njerëz të tjerë (shuma e zakonshme e njerëzve në një dhomë është 5).

13. Dubai është një vend i përkryer për të rritur fëmijët.

Shumica e emigrantëve i lënë fëmijët e tyre në vendet e tyre amtare sepse nuk janë në gjendje të paguajnë për arsimimin e tyre. Studimi në një shkollë publike kushton $ 100,000 për 11 vjet, ndërsa një diplomë universiteti do t’ju kushtojë një krah dhe një këmbë. Për më tepër, klima e nxehtë nuk ndihmon zhvillimin e fëmijës pasi fëmijët kalojnë pjesën më të madhe të kohës në një dhomë me ajër të kondicionuar.

12. Dubai është një vend.

Dubai është një qytet në Emiratet e Bashkuara Arabe, por nuk është kryeqyteti (është Abu Dhabi). Ka 7 emirata në Emiratet e Bashkuara Arabe që kanë Sheikh të ndryshëm. Megjithatë, Dubai është një emiratë shumë e populluar.

11. Nuk ka alkool në Dubai.

Alkooli është i lejuar për turistët dhe jo-muslimanët. Për të blerë atë, keni nevojë për një  kartë të posaçme ose një vizë turistike. Ju mund të shijoni pije alkoolike pothuajse në çdo hotel, të gjitha klubet e natës dhe baret. Zakonisht, vendet e natës janë të vendosura në hotele dhe ka më shumë se 500 prej tyre në Dubai!

10. Nuk ka papunësi në Dubai.

Është shumë e thjeshtë: të shpërngulurit pa viza pune dëbohen në shtëpi brenda 30 ditëve . Vendasit mund ta ndryshojnë lehtë punën e tyre, sepse marrja e një arsimi të lartë në çdo universitet të botës është falas për ta ( paguhet nga qeveria e Emirateve të Bashkuara Arabe ).

9. Dubai është një qytet ekologjikisht i pastër.

Për shkak të rritjes së vazhdueshme të popullsisë, ndërtimit të përjetshëm, mungesës së burimeve të ujit, ndryshimeve në peizazhet natyrore për shkak të objekteve arkitektonike, mungesës së një sistemi të unifikuar të menaxhimit të mbeturinave dhe një sasi të madhe makinash, Dubai nuk mund të quhet ekologjikisht qytet tërheqës .

8. Është një verë e përjetshme në Dubai, dhe koha është gjithmonë e mirë.

Vetëm nëse ju pëlqen bathhouses ruse 24/7. Në pranverë dhe verë, temperatura arrin 48 ° С, duke mos përmendur lagështi të lartë dhe kohë e mirë e përjetshme. Qielli në këtë vend është gri për shkak të sasisë së madhe të pluhurit në ajër. Çfarë prisni nga një klimë e shkretëtirës ?

7. U deshën shumë vite që Dubai të arrinte nivelin aktual.

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë një aftësi për të amazuar, dhe kjo përfshin moshën e saj. Emrat e bashkuar u bashkuan në vitin 1971 . Dubai është një qytet shumë i ri që zhvillohet në mënyrë dinamike dhe na mban të mahnitshme me risitë, arritjet në sferën financiare, teknologjitë dhe turizmin.

6. Policia në Dubai përdor vetëm makina luksoze.

Të gjitha bota flet për Lamborghinis dhe Bentley që shfaqen si makina të policisë në rrugët e Dubait. Sidoqoftë, mund të shihni BMW-të “modeste”, Audis, dhe madje edhe Toyotas me ndriçues dritash këtu. Për shkak të numrit të madh të makinave sportive në mesin e vendasve, policia është e detyruar të ketë disa makina super të shpejtë në garazhin e tyre.

5. Çdo gjë është e automatizuar në Dubai.

Teknologjia është kudo në këtë qytet: ajër i kondicionuar në stacionet e autobusëve dhe ATM, policë robotikë, metro në aeroport. Megjithatë, sistemi i thjeshtë i kullimit mungon në shumë rrethe, dhe një shi i vogël shiu mund të paralizojë jetën e qytetit. Nga rruga, sistemet e kanalizimeve nuk janë kudo qoftë …

4. Leopardët dhe luanët janë kafshët shtëpiake në Dubai.

Mbajtja e kafshëve të egra ekzotike është  një shkelje e ligjit në Dubai. Nëse shkoni me një leopard ose një luan në Dubai, ju mund të burgoseni për 6 muaj dhe të merrni një gjobë prej $ 2,700 në $ 138,000. Shumica e vendasve mbajnë macet dhe nuk u pëlqejnë shumë qentë.

3. Dubai përbëhet nga rrokaqiejt.

Është një qytet i kontrasteve, me rrokaqie 163-katësh, vila me shumë nivele, ndërtesa banimi, dhe shtëpi me një kat. Pa dyshim, qyteti po rritet, por vendasit preferojnë të jetojnë në vila private ku nuk ka fare fqinjë.

2. Kryesisht Arabët dhe vendasit jetojnë në Dubai.

Rreth 25% e popullsisë së Dubait janë … indianë . Vendorët përbëjnë vetëm rreth 9% të popullsisë. Vendi tjetër pas indianëve është zënë nga emigrantët nga Pakistani dhe Bangladeshi. Këta njerëz zakonisht punojnë në vendet e ndërtimit dhe në fabrika. 91% e popullsisë së Dubait janë njerëz nga vende të tjera.

1. Pasuria e Dubait u shfaq në sajë të naftës.

Shumë kohë para prodhimit të naftës, njerëzit e Dubait filluan të zhyten në perla dhe ata arritën në këtë biznes. Bizhuteri margaritar nga Gjiri Persik është vlerësuar gjithmonë dhe vlerësohet shumë. Ka një vend të veçantë për historinë e perlave në çdo qendër kulturore dhe muze të Emirateve të Bashkuara Arabe.

Share


(Next News) »Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share