Main Menu

Kjo është arsyeja e vërtetë pse disa njerëz dobësohen më shpejt

Studimi i botuar në revistën “Cell” anketoi 800 persona me nivel të lartë të insulinës. Këta të anketuar duhej të regjistronin saktë zakonet e tyre e të ngrënit, marrjen me sport dhe gjumin. Hulumtimi ka analizuar proceset e dobësimit të njerëzve të ndryshëm të të njëjtave zakone ushqyese.

Të anketuarit përdorën ushqime të njëjta në sasi të barabarta. Ata pastaj matën nivelet e tyre të insulinës në trup, pasi nivelet e sheqerit në gjak luajnë një rol të madh në humbjen e peshës, largimin e mbipeshës dhe diabetin.

Megjithëse indeksi i masës së moshës dhe trupit ndikoi në nivelet e sheqerit në gjak, nivelet e insulinës u gjetën të jenë të ndryshme në njerëzit që hanin të njëjtën sasi ushqimi. Kështu, predispozita gjenetike gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në humbjen e peshës, por edhe në shtimin e peshës.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share