Main Menu

Kina ndalon shkronjën ‘N’, arsyeja qesharake

Makineria propagandistike e Kinës bllokoi shkronjën “N” për të penguar mesa duket kritikat që do i bëheshin online presidentit të vendit, Xi Jinping.

Vendimi vjen pasi Partia Komuniste hoqi kufizimet e mandatit për presidentin Xi, duke i hapur rrugën për të sunduar Kinën për gjithë jetën.

Në gjuhën kineze, shkronja “N” mund të përdoret për të nënkuptuar një person që e bën shpesh diçka.

Ndalimi i përkohshëm u hoq të hënën.

Përveç kësaj, në rrjetet sociale janë ndaluar shprehje të tilla si “perandori im”, “trashëgimtar i fronit”, “kundërshtoj”, “për gjithë jetën” dhe “Winnie Pooh”.

Kjo e fundit për shkak se ariu vizatimor krahasohet shpesh me presidentin Xi.

Vendi është shokuar pas vendimit për heqjen e kufizimit prej dy mandatesh për presidentin.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share