Main Menu

10 Rregullat që duhet t’i injektoni trurit për të jetuar në harmoni

Limitet psikologjike, një mentalitet negativ dhe një mendje e cekët, nuk na lejojnë të jetojmë jetë të lumtur. Për të thyer këtë rreth vicioz, shumë njerëz lexojnë romane klasike, fantashkencë apo dhe libra fetarë.

Një psikiatër i famshëm, Mikhail Efimovich Litvak, shkroi një libër ku ai përshkruan pengesat psikologjike që nuk na lejojnë të jetojmë jetë të lumtur dhe të shëndetshme.

Nga këshillat e psikologut të famshëm, i cili garanton se këshillat e tij sigurojnë një jetë plot harmoni dhe ZERO stres, ne keni zgjedhur 10 këshillat e arta:

10. Lumturia është vetëm një efekt anësor i një jete të organizuar siç duhet.

Lumturia, gëzimi dhe suksesi, siç tha psikiatri Viktor Frankl , janë vetëm efekte anësore të një jete të organizuar mirë . Ju duhet të bëni gjëra që ju bëjnë të përjetoni dhe të arrini këto ndjesi.

Ata që kanë për qëllim arritjen e këtyre “efekteve anësore” mund t’i arrijnë vetëm duke besuar tek e bukura, ana pozitive e jetës dhe duke e jetuar jetën me ngjyra dhe jo bardhezi.

9. Kur flisni me një person, mos harroni se ata gjithashtu kanë një mendim të lartë për veten e tyre. Ashtu si ti.

Ju kurrë nuk duhet të harroni se dikush me të cilin po flisni është gjithashtu një person. Ata gjithashtu kanë pikëpamjet e tyre dhe arsyet e tyre për të pasur pikëpamje të tilla.

Çdo person që takoni po lufton një betejë për të cilën nuk dini asgjë. Ju gjithmonë duhet t’i respektoni njerëzit e tjerë.

8. Si mund të të ndihmojë dikush nëse nuk bën asgjë për vetn tënde?

Një person përcaktohet gjithmonë nga veprimet e tij . Askush nuk mund t’ju japë ndihmën, nëse në jetën tuaj nuk do të ëlvizë asgjë.

Nëse premtoni se do të ndryshoni në jetë, apo do të bëni diçka që do të lërë gjurmë në jetë, athere nise punën për ta bërë sa më parë realitet pasi gjithçka nis nga ty. Mos prit të tjetër të të ndërtojnë jetën.

7. Bëhuni të suksesshëm dhe të gjitha ndjenjat e vështira do të zhduken.

Shumë grindje formohen për shkak të të qenët të pakënaqur me veten. Ndonjëherë, kemi një ndjenjë të keqe ndaj dikujt dhe mendojmë se ai preson po shkakton gjithçka që po bën që gjërat të shkojnë për ters.

“Suksesi im më ka tejkaluar mizoritë e mia”, ka thënë një psikolog, i cili është jep një mesazh të qartë se një person që lufton për të arritur suksesin, i ka vrarë frikat që ekzistojnë në jetë. Morali? Është e lehtë, po nuk guxove, do të mbetesh gjithnjë në hije dhe nuk do arrish dot kurrë në majën e suksesit.

6. A doni të shihni armikun tuaj më të madh? Shikohu në pasqyrë!

Shumë njerëz luftojnë me demonët e njerëzve të tjerë. Mos harroni, në jetë, i vetmi armik i vërtetë që kemi është vetja jonë. Ju nuk mund të dilni nga kjo situatë pa thyer pengesat që nuk ju lejojnë të rriteni dhe të zhvilloni.

Në parim, ne ekzistojmë brenda kufijve shumë të rreptë që shoqëria krijoi me edukimin që morëm si fëmijë. Ne i marrim këto rregulla për të dhënë mesazhe, por këto rregulla marrin shumë energji ndaj duhet durim. Por, mos harroni që gjithçka nis nga respekti për veten. Nëse nisni ta trajtoni veten tuaj, si të mos ishte armiku juaj, atherë do të korrni një sukses të gjatë pasi një person i vetë-respektuar, gëzon respektin e të gjithë komunitetit.

5. Kërkoni rrugën e drejtë në vend të shtegut të drejtë. Rruga e drejtë nuk mund të jetë gjithmonë e drejtë.

Le të imagjinojmë se je në katin e 30 dhe duhet të zbresësh poshtë. Mënyra më e shpejtë është duke kaluar dritaren. Megjithatë, kjo ndoshta do të jetë momenti ku përfundon udhëtimi juaj. Zgjedhja më e mençur do të ishte të kërkosh një ashensor, ose të paktën, shkallët , edhe nëse ndërtesa është e errët dhe është e vështirë për të gjetur ndonjë gjë brenda.

I gjithë ky moral nënkupton faktin se nuk duhet të shohim rrugën më të shkurtër për të arritur harmoninë dhe suksesin tonë. Duhet të gjejmë me logjikën tonë, vetëm rrugën më të saktë dhe të drejtë.

“Kush e merr me qetësi, arrin larg dhe i shëndetshëm”, kanë thënë italianët e mençur.

4. Kur një person nuk ka një qëllim, ata janë të verbër. Një qëllim e mpreh vizionin.

Vëmendja juaj është e kufizuar, ju mund të vini re vetëm gjërat që ju nevojiten.

Mesazhi i këtij morali është: Vëerë syrin e fokusit tënd në aparatin e jetës dhe fokusohu vetëm tek gjerat që do të sjellin suksesin dhe lumturinë në jetën tënde. Mos e shpenzo kohën kot duke jetuar në fokusin e jetës së një tjetri.

3. Jetoni, të rrethuar me sa më shumë miq dhe familjarë

Nëse dëshironi të jeni të lumtur, mos u përpiqni të provoni se keni gjithnjë të drejtë.

Rezulton se mendimi i tyre është shumë më i rëndësishëm se i juaji ndaj dhe tentoni të shkëmbeni sa më shumë eksperiencë dhe ide me miqtë dhe familjarët tuaj pasi 100 mendje janë më mirë se 1.

Nëse jeton një jetë ku mendon se çdo gjë që ju mendoni është e saktë dhe e drejtë, atherë do të ecni në një rrugë të pafund, në një tunel ku askush nuk do t’ju thotë se ku është dalja.

2. Aftësia për të dashur dhe për të pranuar vetminë është një shenjë e një personi emocionalisht të pjekur. Ne bëjmë gjërat më të mira kur jemi vetëm.

Vetëm njerëzit që e urrejnë veten nuk mund të qëndrojnë vetëm. Ata përpiqen të bashkohen me një grup njerëzish duke menduar se do t’i bëjë ata të ndihen më mirë.

Një person i cili është mentalisht i pjekur përdor vetëm kohën për vetë-zhvillim dhe mbledh informacion për t’u ndarë me njerëzit e tjerë më vonë.

Pjesa e rëndësishme e çdo komunikimi nuk është vetëm duke marrë, por edhe duke dhënë diçka që mund të jetë interesante për njerëzit e tjerë.

1. Lumturia është, kuj ju KËRKONI dhe BËNI gjithçka në të mirën e vetes tuaj.

Njerëzit ushqejnë disa ide: duhet, por nuk duan; duan, por nuk mund, dhe kështu me radhë.

E vetmja gjë që një person duhet të bëjë është që të zhvillohet vetë. Pjesa tjetër është ekstra. Gjërat që dëshironi të bëni duhet të rregullohen nga gjërat që duhet të bëni dhe kur themi duhet të bëni është PRIMARE kujdesi për veten tuaj.

Ajo që jepni për të zhvilluar veten tuaj është një forcë që lëviz të gjithë sistemin.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share