Main Menu

Morgan Freeman zbulon krimet serbe

Në dokumentarin “The Story of Us” të kanalit National Geografic, i cili udhëhiqet nga aktori i famshëm hollivuadian Morgan Freeman, u fol se si populli serb ishte fajtor për luftë në trevat e ish Jugosllavisë, përfshirë edhe atë të gjenocidit dhe spastrimit etnik në Srebrenicë.

Freeman shkoi në Sarajevë dhe Srebrenicë, ku u takua me gazetarin boshnjak Senad Haxhifejzoviq dhe të birin e tij, të cilët i rrëfyen rreth asaj se si kanë ndodhur ngjarjet e tmerrshme gjatë luftës.

Rreth këtij emisioni ka shkruar edhe gazeta serbe “Kurir”, duke aluduar që aktori është treguar i anshëm me këtë episod.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share