Main Menu

Në natën e ndërrimit të viteve në qiell do të ndodhë diçka e pazakontë

Nuk do të ketë më shumë se vetëm fishekzjarrë që ndriçojnë qiellin e natës këtë Vitin e Ri.

Sipas NASA-s , hëna e plotë që do të shfaqet të 1 janar do të jetë një superhënë.

Kjo do të jetë Super Hëna e parë për vitin 2018 dhe do të ndiqet edhe nga një tjetër disa javë më vonë.

Hëna në qiell do të duket më e shndritshme dhe më e madhe.

Super Hëna ndodh kur orbita e hënës së plotë është e plot afër me Tokën.

Gjatë kësaj ngjarje hëna në përgjithësi bëhet 14% më e madhe dhe 30% më e shndritshme se një hënë e plotë.

Zakonisht ndodhin çdo 13 muaj sipas NASA-s.

Por nëse e humbisni Super Hënën në ditën e Vitit të Ri, pasi do të shfaqet përsëri në 31 janar.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share