Main Menu

Grosh në tavë

Recetë tradicionale oreksndjellëse që do t’ju pëlqejë së tepërmi.

Përbërësit:

– 500 g grosh të bardhë
– 250 g qepë,
– Pak vaj,
– Pak biber,
– Piper të kuq,
– Kripë,
– Fletë dafine

Përgatitja:

1. Futeni groshën në tenxhere dhe shtini ujë derisa të mbulohet grosha. Lëreni që të vlojë dhe pastaj hjekjani atë ujë dhe shtini uji tjetër dhe shtoni qepën e grirë trashë.

2. Kur të zihet grosha derisa t’i ndahet lëvorja, fërgojeni groshën derisa në ftere të bëni “fërgesë të ngrohtë” nga vaji, mielli dhe piperi.

3. Fërgojeni groshën dhe lëreni që të vlojë edhe disa minuta. Pastaj shtoni fletën e dafinës dhe të gjitha shtini në tepsi rezistuese ndaj zjarrit.

4. Piqeni groshën në furrë shporeti në 250 gradë celsius derisa të bëjë kore. Servoni të ngrohtë bashkë me turshi.

Share


« (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share