Shpejtësia e internetit në vendet në zhvillim, ja ku rendit Maqedonia

Shifrat më të fundit nga Indeksi Global i Ookla’s, Speedtest kanë evidentuar vendet europiane në zhvillim të cilat mund ‘të mburren’ se kanë shpejtësinë më të lartë të internetit.

Rumania kryeson listën me shpejtësi mesatare të internetit mbi 100 Mbps, ndjekur nga Hungaria, Lituania, Letonia, Bullgaria, Moldavia dhe Polonia.

Shpejtësia e internetit është vendimtare për shumë biznese që lidhen me teknologjinë dhe ajo e Rumanisë ka qenë prej kohësh një ndihmë për fillimin e ndërmarrjeve të rëndësishme. Hungaria, e cila është ngjitur me 4 vende, ka shpejtësi mesatare më të madhe se 94 Mbps. Lituania ka parë gjithashtu një rritje të shpejtësisë së internetit gjatë këtij viti, në gati 76 Mbps.

“Interneti i shpejtë dhe i besueshëm do të thotë që ne mund të kemi qasje në kohë reale në të dhënat që ndihmojnë në nxitjen e biznesit tonë, duke ndihmuar botuesit të kuptojnë ndikimin e bllokimit në biznesin e tyre dhe mjetet e ndryshme që duhet ta luftojmë”, tha Oliver Meister.

Një tjetër vend europian në zhvillim, i cili ka surprizuar me renditjen është edhe Estonia, me shpejtësi mesatare 39.28 Mpbs, pak më poshtë mesatares globale prej 40.11 Mbps.

Në fund të tabelës së vendeve të Europës Lindore vjen Azerbajxhani, me një shpejtësi mesatare prej vetëm 10.81 Mbps. Ookla krahason të dhënat e shpejtësisë së internetit nga e gjithë bota. Ndërkohë, Shqipëria e cila renditet në vendin e parafundit, ka shpejtësinë mesatare të internetit 12.45 Mbps. Në mbarë botën, shpejtësia mesatare e internetit është rritur me më shumë se 30 për qind në vitin 2017.

Rumania 104.46 Mbps

Hungaria 92.47 Mbps

Lituania 75.94 Mbps

Letonia 47.25 Mbps

Bullgaria 45.72 Mbps

Moldavia 44.90 Mbps

Polonia 41.66 Mbps

Sllovakia 39.63 Mbps

Estonia 39,28 Mbps

Ukraina 34.70 Mbps

Republika Çeke 34.01 Mbps

Sllovenia 33.53 Mbps

Bjellorusia 27.26 Mbps

Serbia 24.58 Mbps

Mali i Zi 23.12 Mbps

Kroacia 22.89 Mbps

Maqedonia 20.98 Mbps

Gjeorgjia 19.82 Mbps

Armenia 19.49 Mbps

Bosnja 19.14 Mbps

Shqipëria 12.45 Mbps

Azerbajxhani 10.81 Mbps

Share


(Next News) »Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share