Main Menu

11 vende në botë që askush nuk guxon t’i vizitojë

Nëse janë dhoma sekrete ose ishuj të fshehtë, ekzistojnë ligje dhe kufizime dhe mesazhi është i qartë: qëndroni jashtë

# 11 Arkivat Sekrete të Vatikanit, Vatikan

11

Strehimi katedrale madhështore, ky vend është selia e Kishës Katolike dhe shtëpia e udhëheqësit të saj shpirtëror – Papa. Megjithatë, qasja në arkivat sekrete këtu është e ndaluar! Askush nuk mund të vizitojë dhomat sekrete përveç dijetarëve të kualifikuar, transmeton lajmi.net.

# 10 Veriut Sentinel Island, Indi

10
Një pjesë e Andaman dhe Nicobar ishujve, Veriut Sentinel Island është një shtëpi për një fis të veçantë që është jashtëzakonisht intolerant e ndonjë ndërhyrje nga bota e jashtme. Kushdo që përpiqet të ndërhyjë në ishullin e tyre, vritet prej tyre. Prandaj, është e ndaluar të shkosh atje!

# 9 Surtsey, Islandë

9
E vendosur në arkipelagun e Vestmannaeyjar në brigjet jugore të Islandës, ishulli Surtsey konsiderohet shpesh si ishulli më i ri në botë. Për shkak të një shpërthimi të rëndë vullkanik që zgjati 4 vjet, ndalimi i këtij vendi është i ndaluar.

# 8 Svalbard Global Seed Vault, Norvegji

8
Rreth 1300 km në jug të Polit të Veriut, kjo kashtë në Norvegji është një bankë e farës. Ky vend është shtëpia e një shumëllojshmërie të gjerë të farave bimore që janë kopje të kopjuara, ose kopje “rezervë” të farave të mbajtura në një bankë gjenetike globale. Në rast të ndonjë krize bujqësore rajonale ose globale, kjo bankë e farës do të vijë në shpëtim. Me një kapacitet prej 4.5 milion fara, kjo kasolle ka afërsisht 1 milion fara që tani!

# 7 Metro 2, Rusi

7
Metro 2 në Rusi është një sistem sekret nëntokësor i ndërtuar paralelisht me sistemin zyrtar nëntokësor në Moskë. E ndërtuar nën regjimin e Stalinit, ky vend u përdor për të lidhur institucione të rëndësishme qeveritare dhe administrative.

# 6 Coca-Cola Vault, Gjeorgji, SHBA

6
I varrosur thellë nën Botën e Coca-Cola Museum në Atlanta, Gjeorgji, kulla e Coca-Cola ka mbajtur recetë për një nga pijet më të njohura në botë. Dhe kështu, ruhet. Askush nuk lejohet të vizitojë këtë vend!

# 5 Snake Island, Brazil

5
Një shtëpi për mijëra e mijëra gjarpërinj, ky ishull në Brazil është vendi më i frikshëm për t’u vizituar!

# 4 North Brother Island, New York, SHBA

4
Ishulli u krijua fillimisht si një spital i izoluar kur u gjet i pari amerikan i identifikuar si një transportues i etheve tifoide. Që atëherë, ishulli ka qenë jashtë kufijve.

# 3 Baza e Dulces, New Mexico, SHBA

3
Baza e Dulces zhvillon aktivitete të çuditshme si hibride njerëzore-shtazore, hibride njerëzore të huaj dhe teknologji shumë të avancuara. Prandaj, njerëzit janë të frikësuar nga ky vend dhe nuk shkojnë atje. Me vetëm 2600 banorë, baza e Dulces në Meksikë është një vend ku njerëzit thjesht nuk shkojnë!

# 2 Heard Island, Australi

2
Për shkak të aktivitetit të madh vullkanik, Heard Island, Australia është një nga vendet e izoluara në botë. Shtëpia e dy vullkaneve aktive, ky ishull është i përbërë nga gëlqerorë dhe mbeturinat nga vitet dhe vitet e shpërthimeve.

# 1 Varri i Qin Shi Huang, Kinë

1
Varri i Qin Shi Huang, i cili ishte perandori i parë i Kinës dhe themeluesi, janë vendet më të paarritshme në botë. Kjo është për shkak se ndërtuesit e këtij varri kanë krijuar një rrjet kompleks caverns mbushur me gjëra të cilat perandori do të ketë nevojë në jetën e përtejme.

Share


« (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share