Main Menu

Asteroidi gjigant do të kalojë pranë Tokës para Krishtlindjeve

Diametri i asteroidit 3200 Phaethon është rreth tre mile dhe është klasifikuar si objekt potencialisht i rrezikshëm për planetin tonë, sipas Qendrës Minor Planet.

Sidoqoftë, asteroidi nuk pritet të shkatërrojë Tokën, pasi do të kalojë 6.5 milionë mile larg saj.

NASA planifikon të krijojë modelin 3D të asteroidit, i cili ka formën e parregullt.

Ai është detektuar për herë të parë në dhjetor të vitit 2007, ndërsa pranë Tokës do të kalojë më 16 dhjetor të këtij viti.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share