Shqipëria dhe Kosova me komitet të përbashkët parlamentar

Shqipëria dhe Kosova nuk do të kenë vetëm mbledhje qeverie të përbashkëta, por shumë shpejt edhe një komitet të përbashkët parlamentar, është dakordësia e përbashkët mes kryeparlamentarëve të dy vendeve, Gramoz Ruçi dhe Kadri Veseli.

“Dakordësuam plotësisht që, për sa i përket anës parlamentare, ashtu sikurse ka një komitet të përbashkët parlamentar Shqipëria me Bashkimin Evropian, të dy parlamentet tona të krijojnë një komitet për të zgjidhur problemet legjislative, për të lehtësuar mjaft pengesa, siç janë çështjet e studentëve, qoftë të studentëve shqiptarë në Kosovë, qoftë të studentëve të Kosovës në universitetet shqiptare, me qëllim që, në harkun kohor brenda një viti, të gjitha problematikat e evidentuara deri më tani dhe pengesat e hasura të zgjidhen”, – bëri me dije Kryetari i Kuvendit.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share