Main Menu

Çfarë janë këto kuti misterioze të zbuluara pranë piramidave në Egjipt?

Ato peshojnë më shumë se 100 tonë dhe janë të krijuara nga graniti.

Por si i ndërtuan egjiptianët e lashtë dhe si i vendosën në vend këto 24 arkivole në formë të kutive të zeza, të zbuluara në një sistem shpelle në kodër 12km larg Piramidës së Gizës?

Dhe më e rëndësishmja, pse u krijuan? Disa ekspertë thonë se, bazuar në atë se si janë ndërtuar, këto kuti nuk mund të jenë krijuar për faraonë egjiptianë por në fakt janë lënë në Tokë nga një racë jashtëtokësore.

Kutitë e mëdha kanë edhe hieroglifë por kualiteti është aq i dobët sa që ato cilëson vetëm si mbishkrime tani. Qëllimi kryesor i këtyre kutive mbetet ende i paqartë, por sigurisht se për diçka të rëndësishme shërbenin, për shkak se janë prerë me precizitet të plotë.

Zona me këto kuti besohet se është ndërtuar rreth 3300 vite më parë. Hulumtimet e fundit sugjerojnë se këto kuti mund të kenë qenë vend varrimi i demave ‘Apis’, të cilët në atë kohë adhuroheshin si Zot.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share