Kaliforni, erërat ndezin zjarre katastrofike, 22 vatra dhe qytete të tëra ‘fantazmë’

Erërat e fuqishme duket se anë duke ndezur zjarret “katastrofike”, duke vrarë të paktën 23 persona në Kaliforninë veriore.

Mijëra njerëz kanë mbetur të pastrehë, ndërkohë që flakët nga 22 vatra të mëdha zjarri, po përhapen në mënyrë të paparashikueshme.

Më shumë se 300 persona janë ende të zhdukur, por policia thotë se kjo mund të jetë për shkak të ritmit kaotike të evakuimeve.

Qytete të tëra në rajonin e famshëm për prodhimit e verës, janë braktisur.

Zjarret janë ndër më të vdekjeprurësit në historinë e Kalifornisë dhe kanë mbërritur deri në jug të San Franciskos, rreth 100 kilometra larg.

“Kjo është një ngjarje serioze, kritike dhe katastrofike. Ne nuk do të dalim nga pyjetditëve të ardhshme”, tha shefi i zjarrit,  Ken Pimlott.

Image

Image

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share