Main Menu

Varri i lashtë i Egjiptit hapet për herë të parë në 4000 vjet, shokohen arkeologët

Një varr i lashtë është hapur për herë të parë në gati 4.000 vjet, duke zbuluar thesare të pabesueshme, raporton “Daily Star”.

Shkencëtarët vendosëm të hapnin varrin e nëndheshëm në brigjet e lumit Nil në Aswan të Egjiptit për restaurim,

Ekspertët ishin të tronditur kur zbuluan një dhomë krejtësisht të paprekur që daton në ditët e lavdisë së faraonëve.

Brenda zbuluan një trovë thesaresh që duket se ishin varrosur për të nderuar mumjet, të cilat u gjetën po ashtu brenda dhomës së nëndheshme.

Arkeologët spanjollë janë duke u papjekur të përcaktojnë nëse mumjet janë të afërm të Faraonit Shemai.

Më parë këtë vit, shkencëtarët zbuluan skelete në disa varreza që janë përdorur gjatë mbretërimit të Tutmesi III dhe Amenhotep II.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share