Main Menu

Monday, June 25th, 2018

 

Ministrja gjermane: Burkinit duhet të lejohen në shkolla

Ministrja për Çështje Familjare e Gjermanisë, Franziska Giffey, e mbrojti veshjen e rrobave burkini në shkolla, duke thënë se ato mund t’i ndihmojnë vajzat myslimane të integrohen. Burkinit janë rroba plazhi dhe mbulojnë gjithë trupin. Ditë më parë, një shkollë në perëndim të Gjermanisë nxiti debat, pasi ofroi burkini për studentet që pa këtë veshje nuk do t’i ndiqnin orët e notit. Çështja shkaktoi zemërim te ligjvënësit konservatorë në Gjermani, ku mbi një milion refugjatë, shumica nga Lindja e Mesme dhe Afganistani, kanë arritur viteve të fundit. Por, ministrja GiffeyRead More

Share

Share