Main Menu

Tuesday, May 29th, 2018

 

Rastësi e çuditshme, apo…

Konstanta e shpejtësisë së dritës është e barabartë me koordinatat e Piramidës së madhe në Gizë. A mund të themi që kjo të jetë, thjesht, një rastësi? Shpejtësia e dritës në vakum është 299. 792. 458 metra në sekondë, kurse koordinatat gjeografike të Piramidës së madhe në Giza janë 29.9792458°N (veri). Disa thonë se, në këtë rast, kemi të bëjmë vetëm me njërën preh koincidencave të shumta numerike, që lidhen me Piramidën e madhe. Por, të gjitha piramidat janë të mbështjella me një vello të misterit, meqë ato nuk kanëRead More

Share

Kjo është xhamia më modern nëntokëore, fituese e shumë çmimeve për dizajnin e saj

Xhamia e Sancaklar, e cila ka një hapësirë të mbyllur prej 1.200 metrash katrorë e ndërtuar mbi një sipërfaqe prej 7.400 metra katrorë në Büyükçekmece të Stambollit nga Fondacioni Sancaklar është projektuar me kujdes duke nisur nga esenca islame që ajo të jetë e thjeshtë dhe modeste. Karakteristika më e madhe e xhamisë së projektuar nga arkitekti Emre Arolat, i cili e ndan atë nga xhamitë e tjera është sipërfaqja e saj e pjerrët e cila jep përshtypjen se ndodhet në nëntokë. Po ashtu veçoritë e tjera që e dallojnëRead More

Share

Nobelisti japonez tregon se çfarë sëmundje shëron agjërimi

Shkencëtari japonez Joshinori Ohsumi, ka zbuluar programin e quajtur Otofazhoni, i cili është pastrimi i trupit nga qelizat e paduhura, pastrim që ndodhë gjatë qëndrimit etur dhe uritur. Duke qëndruar të uritur mutacionet gjenetike, sëmundja e kancerit dhe norologjike është parë se janë shëruar. Shkencëtari japonez ka vërtetuar tezën e tij se qëndrimi pa ushqim dhe pije ndihmon në kurimin e sëmundjeve neurologjike dhe të kancerit. Për këtë zbulim ka fituar çmimin Nobel për Mjekësi, transmeton yeniakit. Ohsum ka thënë se pas tri ditë agjërimi sistemi imunitar ka rezultuar tëRead More

Share

Këto janë dhjetë ushqimet për qetësim të syve

Fatkeqësisht, jo të gjithë mund të bëjnë pushime sa herë që kanë nevojë. Këtu do të gjeni dhjetë shembuj të thjeshtë për sytë tuaj, që mund t’i aplikoni në më pak se 15 minuta. Provoni t’i bëni herë pas here, dhe me të vërtet do ta vëreni dallimin! Ngulitjani sytë errësirës Vendosini bërrylat në tavolinë. Mbyllini sytë dhe mbajini me pëllëmbët tuaja. Qetësohuni dhe ngulitini sytë në errësirë. Rrini në këtë pozitë për disa minuta. Lëvizja e syve në anën e majtë dhe të djathtë Uluni drejtë. Shikoni vetëm drejtë.Read More

Share

Share