Main Menu

Tuesday, May 22nd, 2018

 

Gjërat që nuk e prishin agjërimin

Ramazani është muaj në të cilin besimtarët e religjionit Islam e privojnë vetën nga “kënaqësit” ditore. Përveç ushqimit dhe pijës ata janë të obliguar t’i përmbahen edhe disa rregullave. Megjithatë, shpeshherë ekzistojnë disa dilema rreth asaj se çfarë mund ta prish agjërimin. Çka nuk e prish agjërimin: 1. Të ngrënët, të pirët dhe marrëdhëniet seksuale me harresë. 2. Të vjellët pa provokim. 3. Futja e pluhurit, grimcave të rërës apo e ndonjë insekti pa dashje në stomak 4. Përdorimi i misvakut(për pastrimin e dhëmbëve) nuk e prish agjërimin 5. PërdorimiRead More

Share

Gjethet e rrushit kundër reumatizmit dhe inflamacionit

Gjethet e rrushit janë pjesë e pamohueshme e gatimeve më të shijshme mesdhetare. Ato janë tepër popullore në Shqipëri sidomos për dashamirësit e japrakut ose dollmasë. Por gjethet e rrushit kanë edhe përdorime të tjera mirëbërëse. Këto gjethe janë të pasura me vitamina dhe minerale. Ato i gjejmë të paketuara në enë të ndryshme, por varianti më i shëndetshëm është padyshim ai i freskëti. Siç thuhet në shkrimin e AgroWeb, që e transmeton Koha Jonë, gjethet e rrushit shijojnë më shumë kur zihen në avull ose ujë. Vlerat kundër inflamacionitRead More

Share

Share