Main Menu

Wednesday, May 16th, 2018

 

Ramazani, çka preferohet të hani për syfyr?

Çfarë ushqime duhet të konsumoni për syfyr? Në syfyr duhet të hani ushqim të duhur që ju furnizon me energji gjatë ditëve të gjata të agjërimit. Syfyri duhet t’i përmbajë këto ushqime: Pemët dhe perimet Pasi që janë të pasura me fibra, pemët dhe perimet janë thelbësore gjatë agjërimit, pasi që e rrisin ndjenjën e të qenit i ngopur, si dhe parandalojnë kapsllëkun. Gjithashtu, ato përmbajnë vitamina dhe minerale të cilat janë vitale për shëndetin e mirë. Oriz dhe alternativa tjera Ushqimet me karbohidrate dhe fibra si orizi ngjyrë kafeRead More

Share

Si duhet të ushqeheni gjatë muajit të Ramazanit?

Mendohet që abstenimi nga ushqimi mund të ndihmojë në detoksifikimin e organizimit, duke shpërbërë qelizat dhjamore, për t`i përdorë për energji dhe duke çliruar toksina që mund të jenë të depozituara në to. Nëse ndiqet si duhet, mund të ndikojë në uljen e kolesterolit dhe në largimin e peshës së tepërt. Të moshuarit, të sëmurët, gratë shtatzëna, gratë të cilat ushqejnë me gji bebet e tyre, janë të liruara nga agjërimi. Ndryshimi i zakoneve të ushqyerjes në muajin e Ramazanit mund të shkaktojë edhe probleme shëndetësore, prandaj rekomandohet që tëRead More

Share

OH HILAL ndau ndihma në Gostivar

Karvani i ndihmave të OH HILAL që funksionon në kuadër të BFI-së, sot është ndalur në Myftininë e Gostivarit. Me këtë rast, në bashkëpunim me Myftininë e Gostivarit, rspektivisht me këshillat e xhamive të kësaj Myftinie, janë shpërndarë gjashtë ton ndihma humanitare me artikuj ushqimor dhe higjienik, për skamnorët dhe jetimët e kësaj ane. Këtë aksion humanitar nga afër e kanë ndjekur Kryetari i OH Hilal Mustafa ef. Dauti bashkë me Myftiun e Gostivarit Shaqir ef. Fetahu. Me këtë rast kryetari i OH HILAL, Mustafa ef. Dauti, ka theksuar: “ËshtëRead More

Share

Furra në Zvicër ku s’mund të paguani me para

Zvicra për shumë kënd mund t’i ketë monedhat më të bukura në botë, mirëpo një furrë e re në Zurich nuk dëshiron që t’i përdorë paratë e gatshme. Furra e re Buchman është diçka e rrallë në Zvicër: biznes me pakicë që pranon vetëm pagesa në mënyrë elektronike, siç janë bitcoin, mirëpo nuk i pranon pagesat me para në dorë. “Rrethanat ishin të mira sepse në këtë zonë ka shumë të rinj dhe studentë që kanë pasion teknologjinë”, ka thënë menaxheri i furrës, Daniel Wehrli për portalin zviceran 20 Minuten.Read More

Share

Share