Main Menu

Tuesday, February 27th, 2018

 

Mjekja ruse: Sistemi imunitar shërohet për 15minuta, ja si

Nëse vuani shpesh nga ftohjet, duhet të bëni diçka për të forcuar sistemin tuaj imunitar. Teknika është e thjeshtë: vetëm duhet ti lash këmbët me uje të ftohtë me akull për 10-15 sekonda. Kjo do të trajnojë imunitetin tuaj për të luftuar ftohjet dhe gripin. Megjithëse uji i ngrohtë mund të jetë shumë më i këndshëm per te lare këmbët sesa uji i ftohtë, kjo teknikë ofron shumë përfitime shëndetësore dhe përdoret në shumë kultura. Sipas një studimi gjerman, njerëzit që duan të marrin dushe të ftohta për 2 sekonda,Read More

Share

U përcaktuan fushat prioritare të komunës së Gostivarit për ndarje të granteve OJQ-ve

Në kuadër të aktiviteteve të projektit të UNDP – Programi Regjional për Demokraci Lokale në Ballkanin Perëndimor, në sallën e këshillit rinor të komunës së Gostivarit, u mbajt debat publik me përfaqësues të organizatave joqeveritare, me ç’rast u përcaktuan fushat e projekteve për të cilat do të pranohen aplikacione për grant. Në kuadër të këtij projekti do të ndahen grante në vlerë prej 100.000 euro, për aktivitete në pesë fusha prioritare: Arsimi dhe inkluzioni social, Mjedisi jetësor, Të drejtat e njeriut dhe mosdiskriminimi, Zhvillimi ekonomik lokal dhe Kultura, arti, rinia dhe sporti.Read More

Share

Tetë persona janë lënduar në aksidentin në rrugën Gostivar – Tetovë

Në një aksident trafiku që ka ndodhur mbrëmë në autostradën Gostivar – Tetovë, te vendi “udhëkryqi i Tumçevishtit” kanë marrë lëndime trupore tetë persona. Nga SPB Tetovë informojnë se në aksidentin, i cili me siguri ka ndodhur gjatë parakalimit, janë përplasur një furgon me targa të Italisë dhe një automjet “mercedes” me targa shqiptare. Derisa kanë qenë duke lëvizur drejt Tetovës, nga shkaqe të panjohura deri më tani, automjetet janë përplasur dhe kanë dalë nga rruga. Nga informacionet e para në furgon krahas shoferit ka pasur gjashtë udhëtarë, ndërsa nëRead More

Share

Share