Main Menu

February, 2018

 

SHF “Bashkimi” – Gostivar, dy grante nga USAID-i dhe donacion nga Zvicra

Në Shkollën fillore “Bashkimi” përmes dy granteve të fituara nga USAID-i, si dhe një donacion nga Zvicra, me mbështetje edhe të Komunës së Gostivarit , në vijim janë aktivitetet të shumta për përmirësimin e kushteve për punë dhe ngritjen e cilësisë së procesit arsimor. Grantet e fituara nga USAID-i do të shfrytëzohen për pajisje të kabinetit të arsimit figurativ dhe për për nevojat e realizimit të orëve të lëndës kulturë qytetare. Donacioni nga Zvicra është i destinuar kryesisht për kabinetin e biologjisë dhe përbëhet prej mikroskopi dhe katër printerëve, siRead More

Share

Në Gostivar arrestohen katër persona

Në aksionin policor dje në rajonin e Gostivarit, u konfiskuan disa dhjetëra kilogramë marihuanë.  Për tregti të paligjshme dhe posedim të lëndëve narkotike dyshohen katër persona. Sipas informacioneve fillestare bëhet fjalë për sasi prej 60 kilogramësh marihuanë, e cila është zbuluar në një automjet nga Mavrova. Ministria e Punëve të Brendshme gjatë ditës do të dalë me më tepër informacione.

Share

Taravari mori pjesë në Simpoziumin e kryebashkiakëve në Vjenë të Austrisë

Në organizim të Bankës Botërore – Programi Austriak për Partneritet Urban, më 26-27 shkurt në Vjenë të Austrisë u mbajt Simpoziumi i kryetarëve të komunave me temë Qëndrueshmëria dhe Përfshirja në zhvillimin urban në Evropën Juglindore – Qytete për popullin. Në këtë simpozium ku morën pjesë 150 kryebashkiakë dhe përfaqësues të njësive të vetëqeverisjes lokale prej shtatë shteteve të Evropës Juglindore, mori pjesë edhe kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari. Pjesëmarrësit në simpozium patën rastin të njoftohen me progresin dhe zhvillimet inovative në qytetet e Evropës Juglindore dhe mëRead More

Share

Mjekja ruse: Sistemi imunitar shërohet për 15minuta, ja si

Nëse vuani shpesh nga ftohjet, duhet të bëni diçka për të forcuar sistemin tuaj imunitar. Teknika është e thjeshtë: vetëm duhet ti lash këmbët me uje të ftohtë me akull për 10-15 sekonda. Kjo do të trajnojë imunitetin tuaj për të luftuar ftohjet dhe gripin. Megjithëse uji i ngrohtë mund të jetë shumë më i këndshëm per te lare këmbët sesa uji i ftohtë, kjo teknikë ofron shumë përfitime shëndetësore dhe përdoret në shumë kultura. Sipas një studimi gjerman, njerëzit që duan të marrin dushe të ftohta për 2 sekonda,Read More

Share

U përcaktuan fushat prioritare të komunës së Gostivarit për ndarje të granteve OJQ-ve

Në kuadër të aktiviteteve të projektit të UNDP – Programi Regjional për Demokraci Lokale në Ballkanin Perëndimor, në sallën e këshillit rinor të komunës së Gostivarit, u mbajt debat publik me përfaqësues të organizatave joqeveritare, me ç’rast u përcaktuan fushat e projekteve për të cilat do të pranohen aplikacione për grant. Në kuadër të këtij projekti do të ndahen grante në vlerë prej 100.000 euro, për aktivitete në pesë fusha prioritare: Arsimi dhe inkluzioni social, Mjedisi jetësor, Të drejtat e njeriut dhe mosdiskriminimi, Zhvillimi ekonomik lokal dhe Kultura, arti, rinia dhe sporti.Read More

Share

Tetë persona janë lënduar në aksidentin në rrugën Gostivar – Tetovë

Në një aksident trafiku që ka ndodhur mbrëmë në autostradën Gostivar – Tetovë, te vendi “udhëkryqi i Tumçevishtit” kanë marrë lëndime trupore tetë persona. Nga SPB Tetovë informojnë se në aksidentin, i cili me siguri ka ndodhur gjatë parakalimit, janë përplasur një furgon me targa të Italisë dhe një automjet “mercedes” me targa shqiptare. Derisa kanë qenë duke lëvizur drejt Tetovës, nga shkaqe të panjohura deri më tani, automjetet janë përplasur dhe kanë dalë nga rruga. Nga informacionet e para në furgon krahas shoferit ka pasur gjashtë udhëtarë, ndërsa nëRead More

Share

Gostivarasi akuzohet për 13 vjedhje dhe shtatë tentimvjedhje

Sektori për Punë të Brendshme (SPB) në Tetovë ka ngritur kallëzim penal ndaj personit XH.I, 24 vjeçarë, nga fshati Debresh i Gostivarit. Ai është i dyshuar për 13 vjedhje të rënda dhe shtatë tentimvjedhje të rënda, të kryera në periudhën maj, 2017-janar,2018. I kallëtuari ka përdorur forcë fizike dhe mjete të përshtatshme për t’u futur në bastore, dyqane, barnatore, hamburgeri, këmbimore, markete, kompani sigurimesh dhe xhami, nga ku ka marrë para, sef metalik dhe pistoletë. Në këtë mënyrë, i kallëtuari ka përfituar rreth 295 mijë denarë (rreth pesë mijë euro).

Share

Grabitet një bastore në Gostivar

Një autor i panjohur i maskuar mbrëmë ka grabitur në një bastore sportive në rr. “Tode Bogdanoski” në Gostivar. MPB informon se autori me kërcënim me armë nga i punësuari ka marrë 310.000 denarë dhe më pas ka ikur në drejtim të panjohur. Ndërmerren masa për gjetjen e autorit dhe zbardhjen e tërësishme të rast

Share

Komuna e Gostivarit mobilizohet për pastrimin e rrugëve dhe trotuareve nga bora

Nën mbikëqyrjen e Komunës së Gostivarit dhe në koordinim me operatorin ekonomik për mirëmbajtje të rrugëve dhe me dy ndërmarrjet publike “Komunalec” dhe “Parkingjet publike dhe gjelbërimet”, punohet intensivisht për pastrimin nga bora të rrugëve, trotuareve dhe sipërfaqeve të tjera publike. Gjatë natës është punuar vazhdimisht në terren dhe është arritur që të gjitha rrugët lokale dhe unazat  e qytetit të jenë të kalueshme, ndërsa sipas nevojës është hedhur edhe kripë nëpër rrugë. Prej në mëngjes, pastrohen edhe rrugët dytësore, ndërsa ekipet e dy ndërmarrjeve komunale janë duke pastruar trotuaretRead More

Share

Shembet dheu në rrugën rajonale Gostivar-Sërmnovë, Komuna e menaxhon me sukses problemin

Komuna e Gostivarit, nëpërmjet ndërmarrjeve publike “Komunalec dhe “Parkingje publike dhe gjelbërime” arrit që me sukses ta menaxhojë shembjen e dheut në segmentin Llakavicë- Sërmnovë, si pjesë e rrugës rajonale Gostivar-Sërmnovë. Deri te shembja e dheut në këtë terren kodrinoro-malor erdhi si pasojë e reshjeve intensive të borës dhe në një pjesë dheu bllokoi rrugën me çka për një periudhë kohore banorët e kësaj ane mbetën të shkëputur nga qyteti. Por intervenimi i Komunës së Gostivarit ishte i shpejtë dhe falë punës intensive të ekipeve të dy ndërmarrjeve publike, përRead More

Share

Share