Main Menu

Wednesday, January 31st, 2018

 

Buka e furrës apo e shtëpisë, cila më e shëndetshme?

Ekziston nocioni se një bukë është më e mirë se të tjerat Buka e prodhuar në furrë shihet si e “keqe”, ndërsa ajo e bërë në shtëpi si e “mirë”. Ashtu si çdo ushqim tjetër, reagimi i organizmit ndaj bukës është krejtësisht personal. Ky efekt i personalizuar është për çdo lloj ushqimi. Nuk ka asnjë ushqim të mirë, të keq apo super ushqim. Shkencëtarët monitoruan nivelet e sheqerit në gjak çdo 5 minuta për të parë reagimin e trupit të tyre për disa javë. Individët tek dy grupet patën rritjeRead More

Share

Cigarja elektrike është më e dëmshme se duhani, mos e përdorni kurrë

Cigaret elektrike janë përhapur shumë në të gjithë botën pasi përdoruesit dhe prodhuesit mendojnë se është më e shëndetshme, por studimi i ri tregon se ato shkaktojnë mutacion të ADN-së e cila çon në kancer. Studiuesit bënë një eksperiment për të parë ndikimin e tymit të cigares elektrike në mushkëri. Ata zbuluan se qelizat kishin pësuar mutacion dhe bëheshin kancerogjene në një nivel më të lartë se çfarë pritej. Gjithashtu minjtë të ekspozuar ndaj tymit të cigares elektrike, pësonin dëmtim në ADN-në e tyre në nivele shqetësuese. Skuadra e studiuesveRead More

Share

Ilaçi natyral që zhduk shenjat dhe rrudhat në kohë rekord

Të paturit e një fytyre të re dhe të tonifikuar është ëndrra e shumë personave, qoftë meshkuj apo femra. Janë të shumtë ata që investojnë jo pak para, për trajtime të kushtueshme, për të frenuar plakjen. Por ekziston një recetë natyrale, e cila zhduk shenjat, njollat dhe rrudhat në kohë rekord, duke tonifikuar lëkurën dhe duke garantuar një pamje më të freskët. Receta është ideale për të luftuar edhe njollat që shkaktohen nga ekspozimi në diell, por edhe ato që mbeten nga puçrrat. Gjithë çfarë duhet të bëni është qëRead More

Share

Share