Main Menu

January, 2018

 

Alarmohen shkencëtarët, të gjitha të dhënat në celular apo kompjutera vidhen, ja si

Alarm në botën e teknologjisë! Hulumtuesit në Google, në bashkëpunim me specialistë të Cybersafety, njoftuan se kanë identifikuar dy të meta serioze të sigurisë në pothuajse të gjitha procesorët që përdoren në kompjutera, telefona celular, në tableta dhe pajisje të tjera elektronike Meltdown dhe Specter janë dy boshllëqet që mund të shfrytëzojnë hakerat në çipet e kompanive Intel, AMD dhe ARD. Hakerët mund të fitojë qasje në pajisjet e memories dhe të dhëna të ndjeshme siç janë pasword-et (fjalëkalimet). Google ka zbuluar se problemi ka qenë i njohur që nëRead More

Share

A janë këto tunelët hapësinore, nëpërmjet të cilave Profeti Muhamed alejhi selam udhëtoi në qiell në natën e Isras dhe Miraxhit?!

Nata e Israsë dhe Miraxhit është një ndër mrekullitë e Zotit që i dha profetit Muhamed alejhi selam.  Brenda një natë profeti alejhi selam nga Qabja e Shenjtë shkoi në Xhaminë Alaksa dhe nga aty u ngjit në 7 qiej. Rreth kësaj ngjarje kanë folur shumë dijetarë madje disa prej tyre kanë qenë edhe kristianë. Prifti i cili qëndronte përkrah Herakliut të parit të kristianëve teksa ishte prezent mes bisedës së Herakliut dhe Ebu Sufjanit dëgjoi për këtë ngjarje dhe e pohoi. Herakliu u çudit! Dhe i tha: – KuRead More

Share

A është hallall apo haram Viti i Ri? – Hoxha i cili jep një përgjigje gjigande

Hoxhë Halil Avdulli nga Vushtrria ka mbajtur një hutbe të veçantë për çështjen e vitit të ri. Ai ka thënë se festimi i festave të huaja, tregon se ne kemi probleme identitare. “Festimi i vitit të ri është krizë e edukimit dhe formimit tonë, për të qenë krenar me atë që jemi dhe me qenë fanatik në atë që është e jona.” Ai ka thënë se ne shpesh duam të jemi në njëjtën kohë gjerman, amerikan, shqiptar, italian e kjo është e pamundur. Në videon më poshtë e shihni seRead More

Share

Share