Main Menu

January, 2018

 

FAKTE SHKENCORE NË KURAN

Kurani ka shumë ajete që na tregojnë për veçorit shkencore, të cilat e vërtetojnë se Kurani është me të vërtetë libër i shenjt. Prej shumë veçorive është fakti se një numër i konsiderueshëm i këtyre fakteve shkencore të lartë përmendura, njeriu i ka zbuluar vetëm me ndihmën e teknologjisë së shekullit XX, e të cilat janë shpallur në Kuran 1400 vjet më parë. Këto fakte shkencore në kohen e Muhammedit a.s., as që mund të perceptoheshin apo imagjinoheshin. Këto fakte shkencore e vërtetojnë edhe më tepër prejardhjen hyjnore të Kuranit.Read More

Share

Do të vijë një person i cili është nga banorët e Parajsës

Një ditë, teksa profeti Muhamed a.s ishte duke biseduar ulur me shokët e tij, e ndërpret bisedën dhe u thotë: ”Pas pak, do të vijë një person i cili është nga banorët e parajsës. Nuk kaloi shumë dhe ne pamë një person te cilit i kullonte fytyrës, uji me të cilin ishte pastruar. Të njëjtat fjalë të Profetit a.s u përsëriten edhe dy ditët e ardhshme dhe gjithmonë, shfaqej po i njëjti person. Ditën e tretë, i vihet pas njëri nga shokët e Profetit a.s dhe i thotë: ”O filan!Read More

Share

A janë këto tunelët hapësinore, nëpërmjet të cilave Profeti Muhamed alejhi selam udhëtoi në qiell në natën e Isras dhe Miraxhit?!

Nata e Israsë dhe Miraxhit është një ndër mrekullitë e Zotit që i dha profetit Muhamed alejhi selam.  Brenda një natë profeti alejhi selam nga Qabja e Shenjtë shkoi në Xhaminë Alaksa dhe nga aty u ngjit në 7 qiej. Rreth kësaj ngjarje kanë folur shumë dijetarë madje disa prej tyre kanë qenë edhe kristianë. Prifti i cili qëndronte përkrah Herakliut të parit të kristianëve teksa ishte prezent mes bisedës së Herakliut dhe Ebu Sufjanit dëgjoi për këtë ngjarje dhe e pohoi. Herakliu u çudit! Dhe i tha: – KuRead More

Share

A është hallall apo haram Viti i Ri? – Hoxha i cili jep një përgjigje gjigande

Hoxhë Halil Avdulli nga Vushtrria ka mbajtur një hutbe të veçantë për çështjen e vitit të ri. Ai ka thënë se festimi i festave të huaja, tregon se ne kemi probleme identitare. “Festimi i vitit të ri është krizë e edukimit dhe formimit tonë, për të qenë krenar me atë që jemi dhe me qenë fanatik në atë që është e jona.” Ai ka thënë se ne shpesh duam të jemi në njëjtën kohë gjerman, amerikan, shqiptar, italian e kjo është e pamundur. Në videon më poshtë e shihni seRead More

Share

Share