Main Menu

Friday, December 29th, 2017

 

Finlanda heq nga shkollat matematikën, fizikën dhe gjeografinë. Ja pse…

“Teaching by subjekt” ose “teaching by topic” – të mësosh sipas lëndës apo sipas temave?” Kjo është dilema në Finlandë, e cila vendosi për opsionin e dytë. Në këtë mënyrë Finlanda do të bëhet vendi i parë në botë që do të heqë nga kurrikulat shkollore disa lëndë. Sistemi finlandez i edukimit është konsideruar si një nga më të mirët në botë nga vlerësimet ndërkombëtare, megjithatë autoritetet arsimore kanë vendosur të revolucionalizojnë shkollat. Finlandezët nuk duan më të kenë lëndë të fizikës, matematikës, kimisë, letërsisë, historisë, apo gjeografisë. Kreu iRead More

Share

Kjo është receta që i forcon kockat, gjunjtë dhe nyjet

Sipas shumë ekspertëve shëndetësor, mënyra e gabuar e të qëndruarit është ndër shkaktarët kryesor për dhimbjet në shpinë, nyej dhe këmbë. Prandaj, është shumë e domosdoshme të korrigjohet kjo dukuri, me qëllim që të parandalohen komplikimet e mëtejshme. Mirëpo, fatmirësisht mjekësia alternative apo tradicionale mundëson që përmes përbërësve natyral t’i forconi eshtrat, gjunjët, nyejt, si dhe ta eliminoni dhimbjen nga këto pjesë të trupit. Paraprakisht vlen të ceket se kjo recetë ka origjinë nga Greqia e lashtë dhe ka efekte të mahnitshme pozitive. Përbërësit: – Një kilogram mjaltë – DhjetëRead More

Share

Antibiotiku natyral: Zhduk të gjitha infeksionet e traktit urinar dhe të veshkave, këmbët më nuk ënjten

Nëse ndonjëherë keni pasur infeksion të traktit urinar, atëherë e dini se sa është e dhembshme dhe e pakëndshme. Ju detyron të shkoni shpesh në tualet, ndërkaq urinimi bëhet shumë i dhembshëm. Sot po ju tregojmë mjetin e shkëlqyeshëm natyral, i cili do t’ju ndihmojë që shpejt dhe me efikasitet t’i zgjidhni infeksionet e traktit urinar. Ky antibiotik natyral është shumë i shërueshëm dhe lehtësimi arrihet që pas turit të parë. Ja si mund të përgatitni mjetin natyral kundër infeksioneve të traktit urinar. Përbërësit: 200 ml vaj ulliri, 250 g mjaltë,Read More

Share

Share