Main Menu

Thursday, December 7th, 2017

 

Pesë mënyrat si t’i shmangemi ftohjes në sezonin e viruseve

Me ardhjen e ditëve të ftohta, përqendrimi i mikrobeve në ambientet e biznesit bëhet më i madh. Dritaret janë kryesisht të mbyllura, sepse ato gjithmonë pinë duhan dhe ajri i freskët nuk hyn dhe mikrobet nuk dalin. Në këtë kohë të vitit, është e vështirë të shmangësh një infeksion në punë, veçanërisht nëse punon me një grup të madh njerëzish. Në dimër përqendrimi i mikrobeve në zonat e brendshme bëhet më i madh, sepse dritaret janë më shpesh të mbyllura kështu që nuk ka rrjedhje ajri të freskët. Shanset përRead More

Share

Boronicat ndihmojnë kujtesën

Boronica e mbron trurin nga dëmtimi i qelizës që vjen për shkak të veprimit të radikalëve të lira. Ato gjithashtu zvogëlojnë rrezikun e demencës dhe sëmundjes Alzheimer. Përveç se ruajnë memorien, ato kanë ndikim pozitiv edhe në shëndetin e zemrës, forcimin e imunitetit dhe eshtrave, si dhe përmirësojnë shikimin natën. Rekomandohet të konsumohet një grusht boronica çdo ditë.

Share

Dy gabimet që bëjmë kur na del gjumi natën

Nuk ka asgje me te keqe sesa te zgjohesh ne mes te nates dhe te rrotullohesh nga njera ane ne tjetren ne perpjekje per te fjetur serish. Disa marrin telefonin dhe fillojne te kontrollojne oren, ndersa te tjeret çohen nga shtrati per te marre nje gote uje. Nje specialist i gjumit ka zbuluar dy gjerat qe duhet patjeter t’i shmangni nese doni t’ju zere gjumi shpejt. Dr. Michael Breus, specialist i gjumit dhe autor i librit “The Power of When”, rekomandon: Mos shkoni ne tualet, vetem nese e keni shumeRead More

Share

Share