Main Menu

Thursday, November 30th, 2017

 

A hani shumë shpejt? Ja pse ju duhet të ngadalësoni

Një studim i ri hulumtues që u prezantua kohët e fundit në Sesione Shkencore të Shoqatës Amerikane të Zemrës në Kaliforni, ka gjetur se njerëzit që konsumojnë shumë shpejt ushqimin e tyre kanë më shumë gjasa të zhvillojnë çështje shëndetësore sesa homologët e ngadaltë të ngrënies, transmeton lajmi.net. Hulumtimi sugjeron që njerëzit që hanë shumë shpejt kanë më shumë gjasa të bëhen obezë ose të zhvillojnë sindromën metabolike. Çfarë është sindromi metabolik? Sindromi mendohet të shkaktohet nga një çrregullim themelor i shfrytëzimit dhe ruajtjes së energjisë. Sindromi metabolik përfshin presioninRead More

Share

11 vende në botë që askush nuk guxon t’i vizitojë

Nëse janë dhoma sekrete ose ishuj të fshehtë, ekzistojnë ligje dhe kufizime dhe mesazhi është i qartë: qëndroni jashtë # 11 Arkivat Sekrete të Vatikanit, Vatikan Strehimi katedrale madhështore, ky vend është selia e Kishës Katolike dhe shtëpia e udhëheqësit të saj shpirtëror – Papa. Megjithatë, qasja në arkivat sekrete këtu është e ndaluar! Askush nuk mund të vizitojë dhomat sekrete përveç dijetarëve të kualifikuar, transmeton lajmi.net. # 10 Veriut Sentinel Island, Indi Një pjesë e Andaman dhe Nicobar ishujve, Veriut Sentinel Island është një shtëpi për një fis tëRead More

Share

Arrestohen gomarët!?

Tetë gomarë të cilët kanë dëmtuar disa bimë të vlefshme në Indi janë “burgosur” për katër ditë. Sipas New Delhi TV, gomarët kanë kullotur në një pjesë toke që i përket burgut në distriktin Jalaun të provincës Uttar Pradesh, ndërsa më pas janë mbyllur nga zyrtarët e burgut duke u mbajtur në burg për katër ditë. RK Mishra, zyrtar policor i burgut, tha se gomarët kanë dëmtuar disa bimë të vlefshme të cilat ndodheshin në parcelën e burgut. “Ne më parë i kishim paralajmëruar pronarët që t’i mbajnë larg prejRead More

Share

Share