Main Menu

November, 2017

 

In Memoriam:Ndërroi jetë legjenda e muzikës shqiptare në Maqedoni-“Bylbyli i Pollgut”, Znj.Hanife Sejfulla Reçani

Pas një sëmundje të rëndë sot ka ndërruar jetë një ndër këngëtaret më të njohura të muzikës folklorike dhe popullore në rajonin e Pollogut, Hanife Sejfulla – Reçani -“Bylbyli i Pollgut” me origjinë nga Shkinaku. Hanife Sejfulla Reçani ishte e bija e Sahit Keçës nga  fshati Shkinak Grykë-Çajë, Lumë. Dy vëllezërit Malë Myrta dhe Sahit Myrta ( Keça ) jetonin në Shkinak dhe bënin një jetë të vështirë, si të gjithë banorët e tjerë. Për arsye të kushteve të vështira ekonomike ata u shpërngulën nga Shkinaku rreth vitit 1934 dhe morën rrugënRead More

Share

I urrente myslimanët u bë njëra prej tyre, rrëfimi i të krishterës që u konvertua

Ishte e krishterë, por sot ajo është myslimane e devotshme. Falet, agjëron…Ky është rrëfimi i saj Unë u konvertova në Islam në tetor të vitit 2007. U rrita katolike, isha katolike shumë e rreptë. Dikur jepja mësim për katekizëm. Isha një shërbyese altari, kam qenë shumë aktive në kishë. Jeta ime ka qenë shumë ndryshe pas ardhjes në Islam. Ka qenë një nga gjërat më të bukura që më ka ndodhur ndonjëherë, por ka sjellë gjithashtu edhe pjesën e saj të vështirësive. Familja ime nuk e pranon Islamin, prandaj ataRead More

Share

Share