Main Menu

Saturday, October 28th, 2017

 

Çfarë janë këto kuti misterioze të zbuluara pranë piramidave në Egjipt?

Ato peshojnë më shumë se 100 tonë dhe janë të krijuara nga graniti. Por si i ndërtuan egjiptianët e lashtë dhe si i vendosën në vend këto 24 arkivole në formë të kutive të zeza, të zbuluara në një sistem shpelle në kodër 12km larg Piramidës së Gizës? Dhe më e rëndësishmja, pse u krijuan? Disa ekspertë thonë se, bazuar në atë se si janë ndërtuar, këto kuti nuk mund të jenë krijuar për faraonë egjiptianë por në fakt janë lënë në Tokë nga një racë jashtëtokësore. Kutitë e mëdhaRead More

Share

Qumështi i dhisë, ja pse cilësohet si një ndër më të shëndetshmit

Qumështi i dhisë cilësohet si një ndër llojet më të shëndetshme të qumështit. Struktura e tij është shumë e ngjashme me atë të gjirit të gruas. Përmban vitamina B1, B2, B6 dhe B12, si dhe e forcon sistemin nervor. Vetitë shëruese Qumështi i dhisë është i pasur me kalcium dhe fosfor, që janë të rëndësishëm për fortësinë e eshtrave, zink dhe selen, antioksidues të fuqishëm, të cilët forcojnë sistemin imun. Shkencëtarët spanjollë sugjerojnë se qumështi i dhisë sidomos është i dobishëm për personat që vuajnë nga anemia, që shkaktohet siRead More

Share

Share